Medalj till Liselott Lindeborg och Christian Zell

Skådespelarna Liselott Lindeborg och Cristian Zell har tilldelats Föreningen Gamla Norrköpings Lidénmedalj 2016.

Lidénmedaljen i brons utdelas för värdefulla insatser inom föreningens intresseområde, t.ex. när det gäller att belysa Norrköpings kulturhistoria.

I motiveringarna nämns Liselott Lindeborgs uttrycksfulla spelstil och mångåriga engagemang på Östgötateaterns scener, med roller som Audrey i Little Shop of Horrors och Judy Garland i musikalen Judy, samt Christian Zells trovärdiga gestaltningar av Tevje i Spelman på taket, dödgrävaren i Hamlet och Kapten Andy i Showboat.

- Jag kom till Norrköping för 26 år sedan och kände mig välkommen från första början. Sedan dess har jag tagit staden till mitt hjärta. Därför känns det extra hedrande att Föreningen Gamla Norrköping har valt att ge den här utmärkelsen, säger Christian Zell.

  - Jag känner mig verkligen smickrad och rörd. Det var jättefint, säger Liselott Lindeborg.

Liselott Lindeborg är just nu aktuell i Idlaflickorna, som framgångsrikt spelas på Teatervinden i Norrköping. Till hösten medverkar hon i Östgötateaterns musikalsatsning La Cage aux Folles.

Christian Zell, som nyligen gått i pension, sågs senast i den dokumentära teaterföreställningen Bröllopsresan. I december medverkar han för tredje året som berättare av Charles Dickens En julsaga under Norrköpings Symfoniorkesters julkonsert.

(Publicerad 2016-04-20)

Gå till hemsidan